Istorija čokolade

Casa Kakau je čokolada koja je nastala sa lepom porodičnom pričom. Priča počinje u Bugarskoj, gde su roditelji jednog mališana koji je alergičan na gluten rešili da proizvedu čokoladu za svog mališana. Zahvaljujući deki koji je u Bugarskoj čuveni tehnolog, čokolada je iz dana u dan dobijala sve lepši ukus. Od malih količina za svoje potrebe rodila se ideja o stvaranju brenda i prvoklasne zdrave čokolade.  

Tvorci priče su hteli da i drugima ponude nešto 100% zdravo i ukusno. Da i drugima koji žele ili moraju da se hrane zdravo to i omoguće. Otišli su malo dalje u istoriju i izučavali nastanak čokolade. Ime Kakau je stari naziv za kakao koji se koristio do 1704 godine. Onoga trenutka kada su postigli željeni ukus i kvalitet počela je proizvodnja iz male kućne radionice. Naručena je prva količina kakao zrna direktno sa plantaža na Ekvadoru.

 
Pažljivo odabrana vrsta kakao zrna je garantovala željeni kvalitet. Kako bi sve ostalo prirodno i zdravo, kakao se melje na kamenom mlinu. Nakon čega se ostavlja 48h da odradi proces fermentacije. Kakao zrno se melje na 840 mikrona čime se dobio nežan ukus čokolade u ustima.
 
Pažljivo izlivana u kalupe i ručno posipani dodaci po čokoladi, doprineli su njenom prefinjenom izgledu. Naši junaci nisu hteli da se zadrže na klasičnim svakodnevnim ukusima. Tako je nastala čokolada sa ananasom i roze biberom, sa đumbirom sa probiotikom. Pored neobičnih kombinacija tu su svakako i dobro poznati ukusi kao što su kafa, narandža, badem, kokos, brusnica. Čokolada u sebi ne sadrži sastojke kao što su: mleko, lecitina, palmino ulje, gluten, beli šećer, veštačke arome i zaslađivače.

Zahvaljujući svom kvalitetu, čokolada je ubrzo pronašla put do svojih kupaca. Što je autore priče ohrabrilo da se oprobaju i na evropskim takmičenjima. I sami ne sluteći njihova čokolada već na prvom takmičenju osvaja treće mesto na takmičenju gde su učestvovale najpriznatije sudije iz celog sveta. Ono što ovu čokoladu svakako razlikuje od drugih je posvećenost prilikom izrade i vođenja računa o svakom detalju.

Čokolade su prvo upakovane u celofan koji više puta možete otvoriti i zatvoriti. Kako kažu “Užitak je u ukusu” tako da ovu čokoladu možete i sebično čuvati i uživati u malim slatkim zalogajima. U svaku čokoladu upakovan je i slikovit flajer koji vas podseća na celu priču o nastanku čokolade. Mat kartonska ambalaža koja je takođe otvoriva zatvoriva će vam sigurno zapasti za oko. Pažljivo biran dizajn za pakovanje, razlikuje ovu čokoladu od drugih u rafovima.

Opet naši tvorci su hteli da budu posebni pa papagaj Kakadu i leopard na pakovanju označavaju životinje koje žive na ekvadoru, da se vratimo nazad u tekst. Tamo se nalaze plantaže gde se ubira najbolji kakao. Kako su i sami rekli ako ne zapamtite ime iz prve zapamtićete sliku na čokoladi .Ono što vam mi još možemo reći o ovoj čokoladi jeste da trebate da je probate i sami se uverite u sve gore navedene kvalitete. Naše do sadašnje iskustvo i pozitivni komentari ljudi koji su do sada probali čokoladu kažu da su nagrade sa pravom zaslužene. Što je akterima naše priče dalo još jači vetar u leđa da već rade na smišljanju novih ukusa. NASTAVIĆE SE …..